Heb je een vraag?

Op deze pagina vind je het antwoord op de meeste vragen. Staat je vraag er niet bij?

Civas opleidingen is te bereiken op 023 – 55 11 511 van maandag tot en met vrijdag van 08.30 tot 17.00 uur. In het weekend en op feestdagen is Civas gesloten.

Wij helpen je graag!

Studieadvies

Je kan ons telefonisch bereiken op 023 – 55 11 511. Dit kan van maandag tot en met donderdag 08.30 tot 17.00 uur en op vrijdag van 08.30 tot 13.00 uur. Of stuur een e-mail naar info@civas.nl

Van iedere studie kan je een gratis proefles en de volledige inhoudsopgave inzien. Ga naar de studie van jouw keuze, vul bij Gratis proefles je e-mailadres in en klik op Aanvragen. Je ontvangt de proefles en inhoudsopgave binnen een minuut in je mailbox.

Van iedere studie kan je de volledige inhoudsopgave in de gratis proefles inzien. Ga naar de studie van je keuze, vul bij Gratis proefles jouw e-mailadres in en klik op Aanvragen. Je ontvangt de proefles met inhoudsopgave binnen een minuut in je mailbox.

Voor verreweg de meeste opleidingen heb je geen vooropleiding nodig. Voor een beperkt aantal opleidingen geldt dat een vooropleiding wenselijk is. Kijk bij de studie van jouw keuze onder Details of een vooropleiding gewenst is.

Je kan ons telefonisch bereiken op 023 – 55 11 511. Dit kan van maandag tot en met vrijdag van 08.30 tot 17.00 uur. Of stuur een e-mail naar info@civas.nl.

Bezoekadres: Civas Opleidingen, Spaarne 13, Haarlem

Inschrijven

Je kan je op ieder gewenst moment inschrijven voor een opleiding. Inschrijven kan via het inschrijfformulier op deze website. Kies de gewenste opleiding, klik op de knop Inschrijven en volg de stappen van het inschrijfproces.

In verband met de rechtsgeldigheid van je diploma, adviseren we je om je in te schrijven met de achternaam die je bij je geboorte hebt gekregen. Als je getrouwd bent, mag je ook de achternaam van je partner toevoegen.

Na afronding van je inschrijving ontvang je direct een orderbevestiging per e-mail. Wil jij je liever telefonisch inschrijven, dan kan je ons tijdens kantooruren bereiken op 023 – 55 11 511.

Je ontvangt jouw studie binnen een tot twee werkdagen na inschrijving. Heb je bij inschrijving een latere startdatum opgegeven, dan ontvang je jouw studie per de opgegeven datum.

Het inschrijfgeld bedraagt 20 euro.

Er geldt een bedenktijd van 30 dagen. Je loopt dus geen enkel risico. Wil je na ontvangst van het lespakket afzien van jouw studie? Dan kan je het studiepakket binnen 30 dagen compleet en onbeschadigd retourneren. 

Veelal ontvang je een gratis welkomstcadeau. Bij inschrijving zie je welk cadeau er op dat moment wordt aangeboden. Je kan het welkomstcadeau niet inwisselen voor een korting.

Je kan het lesgeld ineens voldoen of in termijnen. Je kan kiezen uit de volgende betaalwijzen:
∙ Ideal
∙ Automatische incasso ineens
∙ Automatische incasso in termijnen (zakelijke klanten uitgezonderd)

Lesmateriaal

Het lesmateriaal van een schriftelijke studie bestaat uit een of meerdere studiemappen. De inhoud is samengesteld door een ervaren vakdocent. De lessen bevatten uitdagende huiswerkopdrachten en leerzame oefeningen. Het studiemateriaal is helder ingedeeld en kent een aantrekkelijke vormgeving. 

Je ontvangt jouw studie binnen een tot twee werkdagen na inschrijving. Heb je bij inschrijving een latere startdatum opgegeven, dan ontvang je jouw studie per de opgegeven datum.

Ter ondersteuning van je leerproces kan je bij een aantal studies een instructiefilm bekijken of geluidsfragmenten beluisteren via het digitale studentenportaal. Fysieke dvd's of cd's worden niet langer meegeleverd.

Huiswerk

Huiswerk lever je eenvoudig in via het digitale studentenportaal. Voor een aantal vakken kan je het huiswerk ook per e-mail naar je docent sturen.

Nee, het insturen van huiswerk is niet verplicht, maar bij de meeste studies wel nodig om een certificaat of diploma te halen.

Huiswerk ingezonden via het digitale studentenportaal wordt direct nagekeken. Huiswerk ingestuurd per e-mail wordt binnen drie werkdagen nagekeken. Het nakijken van studie-opdrachten bij klassikale opleidingen kan tot drie weken duren.

Studiebegeleiding

Wanneer je vragen hebt over de lesstof of nadere uitleg wilt, stuur dan een e-mail naar huiswerk@civas.nl voor contact met jouw docent. Vermeld daarbij de naam van je opleiding en de les waarover je vraag gaat.

Vanaf je inschrijving tot aan het diploma krijg je begeleiding van een ervaren team studiebegeleiders. Zij kijken je ingestuurde huiswerk na, beantwoorden je vragen over de lesstof en kunnen adviseren over een vervolgstudie.

Wanneer je vragen hebt over de lesstof of nadere uitleg wilt, stuur dan een e-mail naar huiswerk@civas.nl voor contact met jouw docent. Vermeld daarbij de naam van je opleiding en de les waarover je vraag gaat.

Algemene vragen gesteld via het online studentenportaal worden op werkdagen binnen 48 uur beantwoord. Vakinhoudelijke vragen aan je docent of studiebegeleider worden binnen 3 werkdagen beantwoord.  

Studiebelasting

De gemiddelde studiebelasting voor een thuisstudie is 5 uur per week. Je bent vrij om meer of minder uren aan je studie te besteden. Je ontvangt het studiepakket in één keer thuis en je bepaalt zelf hoe snel je studeert.

Je hebt 36 maanden de tijd om jouw opleiding af te ronden.

Jij kan jouw studie op elk gewenst moment tijdelijk onderbreken. Je behoudt gedurende 36 maanden na aanvang recht op huiswerkbegeleiding. 

Je kan een schriftelijke cursus of opleiding voortijdig beëindigen binnen de door Civas opgegeven studieduur. Meld je opzeggen per aangetekende brief aan:

Civas, Spaarne 13, 2011 CC HA Haarlem. De opzegtermijn bedraagt één maand. 

Heb je het lesgeld vooruitbetaald, dan betaalt Civas dat binnen 14 dagen terug naar rato van het aantal nog niet verstreken studiemaanden. Betaal je in termijnen dan dien je het lesgeld over de opzegtermijn (en eventuele achterstallige lesgelden) nog te voldoen. Studiemateriaal waarvoor je niet betaald hebt, dien je gefrankeerd aan Civas te retourneren. 

Voor klassikale opleidingen geldt dat tot 4 weken voorafgaand aan de start van de opleiding je kosteloos kan annuleren. Zeg je op tussen 4 en 2 weken voor aanvang van de klassikale opleiding dan betaal je 50% van het lesgeld. Annuleer je minder dan 2 weken voor aanvang of verschijn je niet, dan ben je het volledige lesgeld verschuldigd.

Tijdens jouw opleiding bij Civas hoef je geen stage te lopen.

Digitale leeromgeving

Het Civas studentenportaal is de online leeromgeving. Bij je inschrijving ontvang je een inlogcode. Via het studentenportaal kan je huiswerk insturen, vragen stellen aan je docent, behaalde resultaten inzien, jezelf aanmelden voor een praktijkdag of examen en contact leggen met medestudenten.

Na je inschrijving ontvang je per e-mail de inloggegevens voor het online studentenportaal. Ben jij je wachtwoord kwijt, dan kan je via de inlogpagina van het studentenportaal zelf een nieuw wachtwoord instellen. 

Je logt in op het studentenportaal via de knop Inloggen rechts bovenaan de website van Civas.

Ben jij je wachtwoord kwijt, dan kan je via de inlogpagina van het studentenportaal zelf een nieuw wachtwoord instellen. 

Vanaf de startdatum van je opleiding heb je 36 maanden de tijd om de opleiding af te ronden. In deze periode heb je recht op studiebegeleiding en toegang tot je actieve opleidingen in het studentenportaal. Volg je jouw opleiding met het STAP-budget, dan heb je 12 maanden de tijd om jouw opleiding af te ronden.

Na 36 maanden verloopt je inschrijving en heb je geen toegang meer tot ‘Mijn actieve opleidingen’ in het studentenportaal.

Examens

Voor de meeste opleidingen kan je na afloop een certificaat van deelname downloaden in je studentenportaal, mits je je niet binnen die periode hebt ingeschreven voor een examen. Je kan het certificaat downloaden als het lesgeld is voldaan en het huiswerk is beoordeeld met een 5,5 of hoger.

Het diploma wordt verstrekt nadat je al het huiswerk ter correctie hebt ingezonden en het examen hebt behaald. Slaag je niet voor het examen, dan begeleidt Civas je tot aan het herexamen. Examen doen is voor de meeste vakken niet verplicht, maar wel nodig om een diploma te behalen.

Je bent niet verplicht examen te doen. Heb je alle lessen afgerond en een voldoende gehaald voor de huiswerkopdrachten, dan kan je een certificaat van deelname downloaden in je studentenportaal. Wil je het diploma ontvangen? Dan dien je wel examen te doen.

Voor de meeste studies kan je online vanuit huis het openboekexamen afleggen. Bij een openboekexamen mag je het studiemateriaal en de lesmap erbij houden. Je kan het openboekexamen op elk gewenst moment afleggen, wel moet je je hiervoor inschrijven. Je schrijft je in voor het openboekexamen via het studentenportaal. De uitslag van het openboekexamen ontvang je direct per e-mail. Binnen 4 weken ontvang je het diploma per post. De kosten voor een openboek examen inclusief diploma bedragen 25 euro. Slaag je onverhoopt niet voor het openboek examen, dan begeleidt Civas je tot je herexamen. Openboek herexamens zijn kosteloos. Lees verder voor meer informatie over examens.

Het examen is een online schriftelijk examen dat je vanuit huis aflegt. Je kunt dit op elk gewenst moment doen. Bij het examen gebruiken we surveillance software van Proctorio. Bekijk wat je moet doen om het examen technisch voor te bereiden. Lees meer in ons examenreglement

Je mag bij een examen jouw lesmateriaal er niet bijhouden. Een examen bestaat uit  meerkeuze vragen. Je ontvangt de uitslag van het examen binnen 4 weken per e-mail en het diploma per post. De kosten voor een examen inclusief diploma bedragen 115 euro. Ben je gezakt, dan kan jij je aanmelden voor een herexamen. Een herexamen kost 115 euro. Slaag je onverhoopt niet voor het examen, dan begeleidt Civas je tot jouw herexamen. Lees verder voor meer informatie over examens.

Je kunt het examen thuis afleggen, op een door jou gekozen moment. Bij het examen gebruiken we surveillance software van Proctorio. Bekijk wat je moet doen om het examen technisch voor te bereiden 

De examens voor de opleiding Gewichtsconsulent worden afgenomen door TCI in Schoonrewoerd.

Ben je niet in staat om een online examen te maken? Dan kan je je inschrijven voor een examen op locatie. Dit doe je door een mail te sturen naar info@civas.nl of te bellen naar 023 - 55 11 511.

Je kan je via het studentenportaal aanmelden voor een herexamen. De kosten voor een herkansing van het examen bedragen 115 euro. Openboekherexamens zijn gratis.

Herexamens voor de opleiding Gewichtsconsulent worden afgenomen door TCI in Schoonrewoerd. Neem voor de mogelijkheden contact op met TCI.

Indien je na aanmelding voor een examen op locatie toch afziet van deelname, dan kan je tot vier weken voor de gekozen examendatum kosteloos annuleren of een alternatieve datum kiezen.

Annuleer of verplaats jij je deelname tussen vier en twee weken voor de gekozen examendatum, dan ben je 50% van de examenkosten verschuldigd. Bij annuleren of verplaatsen minder dan twee weken voor de gekozen examendatum of bij niet verschijnen, worden de volledige examenkosten in rekening gebracht.

Het Civas-diploma is veelal erkend als deelopleiding of als bij- en nascholing door één of meerdere beroepsverenigingen. Kijk bij de studie van jouw keuze welke erkenningen of accreditaties er gelden. 

Aanmelden voor een examen doe je via het studentenportaal.

Inschrijven voor een openboekexamen doe je via het studentenportaal, zodra je al je huiswerk hebt afgerond. Bij een openboekexamen kun je direct na inschrijving beginnen en hoor je na afloop of je jouw Civas-diploma hebt gehaald.

Accreditatie en erkenning

De Civas-opleiding Gewichtsconsulent is als vakopleiding erkend door BGN, de Beroepsvereniging Gewichtsconsulenten Nederland. Heb je het diploma Gewichtsconsulent behaald, dan kan jij je direct inschrijven bij de BGN. Een diploma MBK of PSBK is niet nodig. Meer weten? Lees hier over alle ins en outs over beroepsverenigingen.

De meeste diploma's die je bij Civas behaalt worden erkend door BATC, de beroepsvereniging voor natuurgerichte therapeuten. Bij BATC stapel je diploma’s. Met een of meer Civas-diploma's op zak kan jij je  meestal op startersniveau laten registreren. Behaal je vervolgens het CPION-diploma MBK of PSBK, dan kan jij je op een volgend niveau laten registeren. Neem voor meer informatie contact op met Civas of BATC. Meer weten? Lees hier over alle ins en outs over beroepsverenigingen.

Als lid van een beroepsvereniging dien je vaak te voldoen aan bij- en nascholingscriteria. Met een studie van Civas kan je aan deze criteria tegemoetkomen. Op onze website staat per studie aangegeven welke beroepsvereniging de opleiding erkent en hoeveel nascholingspunten er zijn toegekend. Meer weten? Lees hier over alle ins en outs over beroepsverenigingen.

Voor de erkenning en accreditatie werkt Civas samen met verschillende beroepsverenigingen. Op onze website staat per studie aangegeven welke beroepsvereniging de studie erkent en welke waarde de vereniging eraan toekent. Vrijwel alle studies zijn erkend door BATC (Belangen Associatie Therapeut en Consument) en door CAT (Collectief Alternatief Therapeuten). Overige beroepsverenigingen erkennen de studies van CIVAS vaak als bij- en nascholing. Meer weten? Lees hier over alle ins en outs over beroepsverenigingen.

Om toe te treden tot een beroepsvereniging dien je in de meeste gevallen een meerjarige klassikale vakopleiding te hebben genoten én over het diploma Medische basiskennis of Psychosociale basiskennis te beschikken. Civas biedt geen meerjarige klassikale vakopleidingen aan. Wel kan je bij CIVAS het diploma Medische basiskennis en Psychosociale basiskennis behalen. Meer weten? Lees hier over alle ins en outs over beroepsverenigingen.

Civas is opgenomen in het Centraal Register Kort Beroepsonderwijs (CRKBO) en aangesloten bij de Nederlandse Raad voor Training en Opleiding (NRTO).

Praktijkdagen

Naast schriftelijke studies, organiseert Civas regelmatig praktijkdagen. Onder begeleiding van een docent heb jij de gelegenheid jouw theoretische kennis te toetsen en ervaringen uit te wisselen met medestudenten. Deelname aan een praktijkdag is veelal niet verplicht. Kijk bij de studie van jouw keuze welke praktijkdagen je optioneel kan bijwonen.

Je schrijft je in voor een praktijkdag via het studentenportaal. Uitsluitend Civas-studenten kunnen deelnemen aan een praktijkdag.

Praktijkdagen zijn optioneel en niet inbegrepen bij het lesgeld. Indien je deelneemt aan een praktijkdag, dien je deze dus apart te betalen. Kijk voor kosten en locaties bij de studie van jouw keuze onder het kopje Praktijk.

Naast schriftelijke studies, organiseert Civas regelmatig optionele praktijkdagen. Kijk voor datums en locaties bij de studie van jouw keuze onder het kopje Praktijk. Indien er geen informatie wordt weergegeven, dan wordt er voor de betreffende studie op dit moment geen praktijkdag georganiseerd. Ben je al student van Civas? Dan kan je de informatie ook vinden in het digitale studentenportaal.

Het verzetten van een evenement is mogelijk tot 14 dagen voor aanvang en is kosteloos, daarna is verzetten niet meer mogelijk. Tot 4 weken voorafgaand aan de start van de opleiding of  praktijkdag(en) kan je kosteloos annuleren.
Zeg je op tussen 4 en 2 weken voor aanvang van het praktijkevenement dan betaal je 30% van de kosten. Annuleer je minder dan 2 weken voor aanvang, dan betaal je 50% van de kosten. Verschijn je niet, dan ben je het volledige inschrijfgeld verschuldigd.
Civas behoudt zich het recht voor bij ziekte van de docent, te weinig aanmeldingen of overmachtsituaties, praktijkevenementen te annuleren, te verplaatsen of samen te voegen. 

Geef tijdig door wanneer je niet aanwezig kan zijn. Wij zijn tijdens kantooruren bereikbaar op 023 – 55 11 511. Of stuur een e-mail naar info@civas.nl. In overleg kan onder voorbehoud een andere datum worden gekozen.

Ben je ziek of verlaat op de lesdag, neem dan direct contact op met je praktijkdocent. Zijn of haar telefoonnummer staat vermeld in de bevestigingsbrief die je hebt ontvangen over je deelname. Ben je zonder afmelden afwezig, dan wordt 25 euro administratiekosten in rekening gebracht.

Leslocatie

De meeste opleidingen die Civas aanbiedt zijn schriftelijke studies, die je vanuit huis volgt. Huiswerk insturen, docentbegeleiding en contact met medestudenten verlopen via het digitale studentenportaal. 

Klassikale opleidingen en optionele praktijkdagen worden op verschillende locaties door het land georganiseerd. Bij inschrijven wordt aangegeven op welke locatie de lessen plaatsvinden. 

Naast schriftelijke studies, organiseert Civas regelmatig optionele praktijkdagen. Kijk voor datums en locaties bij de studie van jouw keuze onder het kopje Praktijk. Indien er geen informatie wordt weergegeven, dan wordt er voor de betreffende studie op dit moment geen praktijkdag georganiseerd. Ben je al student van Civas? Dan kan je de informatie ook vinden in het digitale studentenportaal.

Je kunt het examen thuis afleggen, op een door jou gekozen moment. Bij het examen gebruiken we surveillance software van Proctorio. Bekijk wat je moet doen om het examen technisch voor te bereiden 

De examens voor de opleiding Gewichtsconsulent worden afgenomen door TCI in Schoonrewoerd.

Ben je niet in staat om een online examen te maken? Dan kan je je inschrijven voor een examen op locatie. Dit doe je door een mail te sturen naar info@civas.nl of te bellen naar 023 - 55 11 511.

Financieel

Je kan jouw zending gefrankeerd retourneren aan: Civas, Spaarne 13, 2011 CC HAARLEM, Nederland. Zodra je retourzending is verwerkt, ontvang je daarvan een bevestiging. Vraag bij retourzendingen altijd een verzendbewijs en bewaar dit totdat de ontvangst door Civas is bevestigd.

Als een retourzending tijdens het transport vermist raakt, nemen wij – nadat je het verzendbewijs hebt overlegd – de afhandeling van het probleem voor onze rekening. Vermissingen van retourzendingen zonder verzendbewijs vallen buiten onze verantwoordelijkheid. Heb je tot tweemaal toe een studie besteld en geretourneerd, dan behouden wij ons het recht voor af te zien van levering.

Je kan een schriftelijke cursus of opleiding voortijdig beëindigen binnen de door Civas opgegeven studieduur. Meld je opzeggen per aangetekende brief aan:

Civas, Spaarne 13, 2011 CC HA Haarlem. De opzegtermijn bedraagt één maand. 

Heb je het lesgeld vooruitbetaald, dan betaalt Civas dat binnen 14 dagen terug naar rato van het aantal nog niet verstreken studiemaanden. Betaal je in termijnen dan dien je het lesgeld over de opzegtermijn (en eventuele achterstallige lesgelden) nog te voldoen. Studiemateriaal waarvoor je niet betaald hebt, dien je gefrankeerd aan Civas te retourneren. 

Voor klassikale opleidingen geldt dat tot 4 weken voorafgaand aan de start van de opleiding je kosteloos kan annuleren. Zeg je op tussen 4 en 2 weken voor aanvang van de klassikale opleiding dan betaal je 50% van het lesgeld. Annuleer je minder dan 2 weken voor aanvang of verschijn je niet, dan ben je het volledige lesgeld verschuldigd.

Bij de opleiding van jouw keuze lees je hoeveel het lesgeld bedraagt. Je kan ineens betalen of in handige termijnen (zakelijke klanten uitgezonderd). Als je in het buitenland woont (Nederland en België uitgezonderd) betaal je 20 euro verzendkosten en  is het niet mogelijk het lesgeld in termijnen te betalen.

Naast het lesgeld wordt 20 euro inschrijfgeld in rekening gebracht. 

Je bent niet verplicht examen te doen. Besluit je wel examen te doen, dan kost een openboekexamen inclusief diploma 25 euro. Een klassikaal examen inclusief diploma kost 115 euro.

Voor een aantal opleidingen bieden wij optionele praktijkdagen aan. De kosten voor een optionele praktijkdag staan vermeld bij de opleiding van jouw keuze onder het kopje Praktijk. 

 

Je kan het lesgeld ineens voldoen of in termijnen. Je kan kiezen uit de volgende betaalwijzen:
∙ Ideal
∙ Automatische incasso ineens
∙ Automatische incasso in termijnen (zakelijke klanten uitgezonderd)

Jouw betaling aan Civas verloopt altijd via een versleutelde SSL-verbinding en voldoet aan de hoogste internationale veiligheidsstandaard. De afhandeling van alle betalingen wordt verzorgd door Buckaroo Online Payment Services en jouw eigen bank. Buckaroo Online Payment Services is een organisatie die wereldwijd online betalingen afhandelt bij banken en creditcardmaatschappijen.

De verzendkosten voor het versturen van de lesmaterialen naar Nederland en België zijn voor rekening van Civas. Woon je in het buitenland (Nederland en België uitgezonderd)? Dan betaal je €20 verzendkosten.

Alle postzendingen aan Civas dien je voldoende te frankeren. Huiswerk stuur je kosteloos in via het studentenportaal of per e-mail.

 

Civas is opgenomen in het Centraal Register Kort Beroepsonderwijs (CRKBO). Scholing die je via Civas volgt is derhalve vrijgesteld van BTW.

Voor een studie die je bij Civas volgt kan je geen studiefinanciering aanvragen.

Het lesgeld wordt 11 tot 14 dagen na inschrijving afgeschreven. Betaal je in termijnen, dan wordt op dat moment de eerste termijn afgeschreven. 

Wil jij na je inschrijving, de betaalwijze veranderen? Stuur dan een e-mail naar info@civas.nl.

Tijdens het inschrijfproces kan je ervoor kiezen de factuur naar jouw werkgever te laten sturen.

Contact

Je kan ons telefonisch bereiken op 023 – 55 11 511. Dit kan van maandag tot en met vrijdag van 08.30 tot 17.00 uur. Of stuur een e-mail naar info@civas.nl.

Bezoekadres: Civas Opleidingen, Spaarne 13, Haarlem

Je kan ons telefonisch bereiken op 03 204 1975. Dit kan van maandag tot en met donderdag 08.30 tot 17.00 uur en op vrijdag van 08.30 tot 13.00 uur. Of stuur een e-mail naar info@civas.be

Je kan je via de ontvangen nieuwsbrief uitschrijven door onderaan het bericht te klikken op Afmelden. 

Civas staat ingeschreven bij de Kamer van Koophandel onder het nummer 34102045.

Civas respecteert jouw privacy en houdt zich strikt aan de regels die de Europese Algemene verordening gegevensbescherming (AVG) stelt. Meer weten? Lees het Privacy statement.

Wij doen er alles aan om van jouw studie een succes te maken. Mocht je desondanks niet tevreden zijn, meld dit dan alstublieft per post aan: Civas afdeling Klachtafhandeling, Postbus 6006, 2001 HA Haarlem of stuur een e-mail naar info@civas.nl. Bellen kan ook tijdens kantooruren op 023 – 55 11 511.

Ben je het niet eens met de afwikkeling van jouw klacht, dan kan je een beroep doen op de Geschillencommissie Particuliere Onderwijsinstellingen. Deze onafhankelijke geschillencommissie beslecht geschillen tussen consumenten en leden van de vereniging NRTO.

Een eventuele aanspraak op schadevergoeding zal beperkt blijven tot vergoeding van directe schade. Civas is niet aansprakelijk voor mogelijke onjuistheden in het lesmateriaal. Civas kan niet aansprakelijk worden gesteld voor het toepassen van de lesstof door een cursist of ieder ander persoon. 

Staat je vraag er niet bij?

Neem dan gerust contact met ons op via onderstaand formulier of bel 023 – 55 11 511 van maandag tot en met vrijdag van 08.30 tot 17.00 uur. In het weekend en op feestdagen is Civas gesloten.